Home Over Manueel Praktijk Odink Behandelingen Tarieven en info Contact

Behandelingen

Heeft u vragen? 06-20965977 Of stuur mij een e-mail

Shiatsu Ryoho

Wat is Shiatsu Ryoho precies? Deze vraag krijg ik vaak omdat het een nog onbekende vorm van therapie is.

Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk. Het is een vorm van manuele therapie waarbij vingers en duimen druk uitoefenen op het lichaam. Deze therapie komt oorspronkelijk uit Japan. In het Westen denkt men vaak dat de oosterse geneeskunde alleen acupunctuur omvat, maar dat is niet waar. Het is een uitgebreid en compleet systeem. Als Shiatsu therapeut bekijk ik je als geheel om een goed inzicht te krijgen in jouw klachten en persoonlijkheid. Ook houd ik rekening met jouw werkbelasting, nachtrust, voeding en relaties.

Hoe werkt Shiatsu? In je lichaam stroomt energie door onzichtbare kanalen, ook wel meridianen genoemd. Op deze meridianen liggen kernpunten, tsubo's genaamd, die fungeren als poortjes voor de energiestroom. Met handen/vingerdruk kunnen deze punten worden gemanipuleerd. De meridianen staan in verbinding met organen en het functioneren van je lichaam. Door druk uit te oefenen op deze tsubo-punten brengt het lichaam balans en kan het zelfhelend vermogen geactiveerd worden.

Wat bereik je met Shiatsu? Shiatsu start een veranderingsproces en herstelt de balans in jezelf. Je wordt bewuster van je lichaam en gevoel. Klachten verminderen en je bent beter in staat om jezelf te zijn. Je eigen kracht en balans vormen de basis. Het is overigens niet nodig om klachten te hebben om baat te hebben bij een Shiatsu behandeling. Shiatsu werkt ontspannend voor iedereen en kan helpen om klachten te voorkomen.
DSC_6953.JPG
Home Behandelingen Tarieven en info Contact
06-20965977